12 April 2007

Logica de BGS

Parchez masina unde o parchez de obicei, de cateva luni, intr-un loc liber de langa bloc. Gasesc o masina parcata pe locul meu, parchez in alta parte, no problem. Doua saptamani n-o misca de acolo. Treaba lui.

Intr-o seara, gasesc locul liber. Parchez. Dimineata, masina blocata demonstrativ. Reusesc s-o scot dupa un sfert de ora de manevre printr-o ferestruica ingusta de oportunitate facilitata de lipsa taxiului de alaturi. Seara, iar liber. Nu ma invat minte si parchez, ca mai sunt locuri oricum. Dimineata, iar blocata.

Masina in cauza: Dacia 1310. Proprietarul: un fin intelectual de 2x2 metri, cu tricou mulat de BGS. Instant inteleg de ce nu m-am pomenit macar cu un biletel de avertisment, inainte de blocarea perspectivei si masinii. Episodul 2: Confruntarea. Printre urlete aflu ca s-a mutat in bloc si i-a lasat proprietarul locul de parcare mostenire. Si eu trebuia sa visez asta, inteleg din body language. E tare, are doua masini, daca vrea muschii lui nu-si muta masina o luna si ma blocheaza.
Sunt tare, am abonament de metrou…

5 comments:

Sandra G said...

Vai cat te inteleg... Am primit si eu biletele si mi s-au ridicat stergatoarele de n ori... Iar cel mai tare e ca am si eu un vecin de la BGS care a furat locul de parcare cuiva :)

Spiridus said...

Tu stai oare intr-unul din blocurile din jur?

Lucian MATEESCU said...

Fiecare isi etaleaza muschii din dotare... nu ai ce sa ceri.

Free tip : vezi ca locurile alea nu se 'lasa', ci se platesc la primarie? Eu asa am rezolvat.Evident daca mai stai in Bucuresti (si cred, ca toat ai mentionat metroul).

Spiridus said...

Da, numai ca vorbim despre o parcare improvizata, neasfaltata, neautorizata probabil, deci n-ai ce sa platesti. Plus ca domnu nu parea sa stie citi chitante sau scrie biletele de curtoazie ca-ntre vecini de bloc...

Unknown said...

Din cauza asta nu imi iau masina cat timp mai stau in Bucuresti. Parca am fi in Seinfeld, cand invartea George masina precum miscarea de revolutie a pamantului. Cat despre BGS, pacat ca nu ai apucat sa vezi o specie acum apusa, Bronec-ul. I-am prins la cateva concerte, puteau sa ii faca pe BGS-i sa para intelectuali. Toate cele bune.