30 September 2007

Lecturi in metrou (2)

Saptamana asta m-am plimbat cu Tactics a lui De Bono in rucsac prin metrou, meditand asupra relativitatii curgerii timpului si distantelor dintre statii. De vreo 2 ori era sa uit sa cobor, pentru ca e o carte care te prinde, pe care o citesti pe nerasuflate stiind ca e una din cartile pe care le vei reciti, over and over, pentru doza de optimism, entuziasm si incredere pe care o inspira prin povestile si invatamintele sale.

Cele 50 de interviuri care contureaza ideea acestei carti sunt de fapt business stories cu super-heroes autentici, care nu demonstreaza decat ca toate intamplarile si conceptele sunt subiective, si ca intotdeauna cand ai solutia perfecta sigur mai sunt cateva puncte de vedere perfect valabile chiar daca elementar diferite.

E cartea care m-a facut sa incep fiecare dimineata cu un zambet si idei efervescente, fie ca citeam despre stiluri si caracteristici ale succesului, despre strategii, noroc sau intelepciunea gasita in esecuri si falimente rasunatoare. A positive kick-start, by all means recommended :)

No comments: