10 March 2009

Invatatura de minte

Uneori nu e deloc bine/utile/indicat sa citesti feed-urile in autobuz, dimineata, in drum spre birou si spre o noua zi plina de taskuri anoste si documente idioate. Mai ales nu e bine sa faci asta cu anumite bloguri unde anumite persoane dragi tie povestesc in lung si-n lat peripetiile recente. In mod particular, nu e inteligent sa faci asta atunci cand stii ca ti-e dor disperat de o vacanta si de nonsalanta fara griji a diminetilor in care nu-ti mai bei cafeaua pe canapea, cu vedere la cartier gri, ci pe la vreo terasa plina de soare si relaxare, sau sub umbrela pe banca sub ploaie racoroasa si vesela de vara.

Cum de data aceasta merg la Londra, primul scenariu este foarte putin probabil, statistic nesemnificativ din relatarile prietenilor cunoscatori. Motiv pentru care, mai rumegand un pic, am degenerat in niscaiva shopping online in pauza de masa, cautand un obiectiv mai luminos (f/2.8) si deci mai potrivit momentelor gloomy, innorate, ploioase si chiar torentiale pe care abia astept sa le consum vreme de sase zile pe stradutele londoneze cu sensurile lor incurcate. Dupa experienta celor sapte zile in Paris, cand a turnat cu galeata cam tot timpul si dupa frigul innorat care ti se strecoara in piele (dar nu in suflet, pentru asta sunt destule remedii :) in Amsterdam in august, ma pregatesc deci sufleteste, de pe acum, sa savurez un weekend pluvial de aprilie (cu ceva ceata pe la colturi, pe pariu) pe malurile Tamisei. Pana atunci mai e destul timp de planuri, descoperiri si imprieteniri cu noul obiectiv si filtrele aferente. Cheers!

1 comment:

Anonymous said...

drum bun si daca stiam... ori te stiam... e un magazin pentru "lefties" acolo, nu pot lua de aici ca m-as desconspira pe lista de cheltuieli comune si cadoul nu-i pentru cine are acte, e pentru cine tine cusca mea cu fluturi. in fine. sa-ti mearga bine! te salut!