26 January 2007

Priviri de dupa gratii

Am fost de curand la Gradina Zoologica, si a fost prima data cand am facut asta in Romania. Am dat peste niste animale teribil de stressate si m-au cuprins sentimente contradictorii: mila, fascinatie, dorinta de a ajuta cu ceva, teama, rusine ca pentru 1 RON si pentru placerea mea egoista animalele astea frumoase si stressate trebuie sa stea in custi stramte, departe de casa, departe de salbaticie, in frig sau canicula si cativa metri patrati... Ma tot intreb de atunci ce sa scriu despre asta.










(click to enlarge)

6 comments:

Junkymouse said...

m-ai terminat cu pozele (mai ales cea cu tigrusorul) pentru ca ador animalele si nici eu nu stiu cat de bine le este in cusca... :(

Monica D. said...

Cum e tigrul acela ma simt eu acum...

Doru said...

Privirea tigrului spune tot... să sperăm că normele europene le vor aduce şi lor condiţii un pic mai bune

Mihai Stirbu said...

nu stiam ca Zoo e deschis si in lunile de iarna

Spiridus said...

da, si pe mine m-a cam mirat.

albeenah said...

Mie mi se rupe sufletul...iar in Romania e mai rau ca oriunde..am vizitat gradini zologice din Germania, Spania si Austria...si niciunde n-am vazut animale asha triste ca in pozele tale. Acolo sunt cel mult suparate ca sunt tinute captive dar nu si din cauza conditiilor mizerabile in care sunt tinute ...Am putea face un blog doar pe tema asta...in care am milita pentru strangerea unei mici sume...de la fiecare blogger voluntar...care sa le asigure o viata mai buna...ce zici?