24 January 2007

Haihui printre bloguri si tari straine

De catva timp am descoperit placerea de a ma plimba pe bloguri de expati. Prin lentilele colorate ale cuiva proaspat mutat la Paris, Praga sau Amsterdam, particularitatile cultural-lingvistice, felurile de mancare, cultura urbana si chiar locurile din vederile de la stand sau din ghidurile turistice se vad altfel. Mai subiectiv, mai original, mai simpatic & with a twist. Iata asadar cateva recomandari pentru cei carora le place sa calatoreasca, fie si pe net, sa bata in lung si lat orase straine prin blogurile altora:

Japan Blog - despre street fashion, retete japoneze, chihuahua albastri, folclor, Puroland vs Disneyland si bling nipon.

Prague Blog - desi David s-a intors in USA si intre timp apoi a plecat in Japonia, blogul sau din Praga este o lectura placuta, dar mai ales utila, cu explicatii detaliate despre preferintele gastronomice si nu numai ale cehilor, despre baruri, falafel, pronuntie, strazi, despre cum se fura mireasa si cui/cand spui "te iubesc", cu multe fotografii si tips-uri utile.

Cum la vara vreau sa ma plimb putin prin Paris, aici am facut research mai temeinic. Pentru insighturi despre "la vie en rose" un inceput bun este blogul jurnalistului englez Craig McGinty, aici, urmat de Banlieue - despre terapie prin gogosi, mancaruri delicioase si cum e sa citesti nuvele cu actiunea la Fontainebleau si sa te poti plimba a doua zi exact pe acolo, ca personajele din carte. A se citi numai pe stomacul plin, eventual condimentat cu cate o imagine pe zi de la Eric. Bon apetit!

2 comments:

Monica D. said...

Recomand si www.eduard.ro - Un Roman la Microsoft si www.vivi.ro/blog , un alt roman dar la Google. United States, bineinteles... Uitam www.adressa.ro fiindca mi-au placut posturile ei din Polonia.

color said...

Eu recomand un rus:"my life with bad english"
http://mylifewithbadenglish.blogspot.com/