04 August 2006

Trafic de Bucuresti

Cred ca un procent important din soferii din Bucuresti si-au incins mintile pana la evaporare. De vreo zece zile e o adevarata aventura sa ajung la serviciu cu masina pentru ca zilnic, fara exceptie, se intampla de vreo 2-3 ori sa-mi taie calea cate un zevzec care se uita dupa gagici si stele verzi, sa fiu aproape de ciocnire cu cate un ametit care pleaca de pe loc fara sa se uite si fara sa semnalizeze, sau fara sa dau peste cate un cocalar cu telefonul la ureche care opreste inexplicabil si din senin exact in fata mea, pe banda a doua, cu vreun harb de Golf tunat, din 1800 toamna...

Nelipsiti sunt si batraneii cu baston care se lanseaza in cursa mileniului schiopatand departe de orice loc pe unde ar putea traversa legal sau pietonii care se arunca fara ezitare pe carosabil, fie pentru ca nu pot merge inca 20m pana la trecere, fie pur si simplu pe rosu, la semafor.

Ca sa fie completa isteria rutiera, am auzit in astea zece zile mai multe claxoane decat in ultimele zece luni si mai multe camioane pe strazi decat credeam posibil. Azi dimineata, de exemplu, pe la Piata Sudului, doua camioane pe banda a treia, o basculanta pe a doua, un maxitaxi, o utilitara si un troleu oprit in statie.

Superfunkycalifragisational!

5 comments:

Anonymous said...

eu cred că cineva o face intenţionat.
Azi în faţa secţiei 1, traversând Ştefan cel Mare (de pe Tunari spre Barbu Văcărescu) mi s-a confirmat asta. Se face verde, pornesc, pe lângă poliţian, am accelerat, porneşte şi taxiul de vis-a-vis, brusc el o ia la stânga, frânez, frânele scrâşnesc, claxonez, mă uit la poliţist, acesta, total nepăsător se uită la mine şi chiar se miră de ce mă uit întrebător la el că nu intreprinde nimic, chiar nimic.
E o întâmplare ca altele care mi se întâmplă aproape zilnic cu poliţişti martori. Şi nimic, mi se confirmă tot mai mult că e cineva care vrea să fie rău în Bucureşti, să fie oamenii nemulţumiţi. Probabil aceştia consideră că e guvernul de vină şi îi vor alege pe ceilalţi. Altă explicaţie eu nu maiam. Chiar atâta incompetenţă nu e posibilă nici de la un poliţian român. E vădit intenţie!

Spiridus said...

azi intr-o intersectie tot cu politisti, eu pe sensul meu, banda a doua... din fata venea un touareg tot pe banda mea... si venea... si venea... bag claxon, frane... abia s-a sinchisit sa treaca inapoi pe sensul lui... politistul nimic, nici un gest...

macar daca ne buseam nu mai asteptam sa vina organul de control la fata locului... oare au norma de accidente vizualizate pe zi???

Anonymous said...

Sa continui si eu lista cu incepatori care le fac pe toate cu telu` intr-o mana si togarea in cealalta, femei isterice care au o placere nebuna sa claxoneze, idioti care intorc intr-o intesectie in care nu au voie si blocheaza alte 2 strazi, plus tramvaiele?

Spiridus said...

Poate ar trebui inventata o rubrica despre traficul din bucuresti... povestiri, grup de terapie, blog, ceva... Nu ca s-ar repara ceva, dar macar ne-am descarca undeva (si unii s-ar gandi mai bine inainte sa-si ia carnet...) Dunno, just sayin...

Sergiu Tauciuc said...

Salut. Pentru cei nemultumiti de traficul din Bucuresti, am scris un articol care v-ar putea interesa.