25 February 2007

Decizii si pretexte

Cand e mai simplu sa pleci, unde te duci ? Ajungi undeva, pana la urma, undeva unde ramai si de care te legi, sau zbori din loc in loc de fiecare data cand incepe sa fie greu? Te superi si-ti iei jucariile? Te ascunzi dupa principii, dupa pretexte, dupa planuri pe care le-ai vrea adevarate macar de ochii lumii?

Si cand te ascunzi, cine te gaseste? Te mai cauta, oare cineva? Conteaza ce lasi in urma? Te gandesti vreo clipa inapoi, la oamenii langa care viata ta se intampla pana de curand? Te intrebi cum le e? Sau te ascunzi mai departe, din pretext in pretext, cum o fi mai usor de fiecare data? De tine cum te ascunzi? Sub ce pretext iti crezi pretextele mai bine?

E mai simplu sa pleci, sau mai adevarat sa ramai? Si cand ramai singur, printre pretexte, cine te mai cauta? Pretext dupa pretext dupa pretext, fiecare mai abil si mai searbad... te pricepi mai bine la pretexte decat la viata autentica, si atunci, cine sta sa vaneze pretexte? Se termina fuga cand se termina pretextele sau cand nu te mai cauta nimeni?

2 comments:

Fyurien said...

Hi,

Any chance you can translate that in english. I just about gave myself a headache just trying to read the first paragraph. Seems interesting, but I dont think I know Romanian enough to really get it.

Let me know. =)

fyurien.blogspot.com or fyurien@gmail.com

Monica JITARIUC said...

da...e greu sa pleci pentru ca e atata de usor sa iti gasesti motive...
de-aia trebuie sa iei deciziile repede si dintr-o data...stii, e proverbul ala chinez..."Nu poti sa treci o prapastie din doua salturi"