08 October 2007

Lecturi in metrou (3)

Cum ar fi daca astazi as reusi sa fac toate lucrurile de pe to-do list? Daca la 5.30 (contrar practicii curente, cele 12 ore zilnic petrecute la serviciu nu sunt toate incluse in fisa postului :) m-as uita pe notepadul de langa mine si apoi in inbox conluzionand ca nu mai am nimic de rezolvat pe ziua de azi?

Si daca acest lucru uimitor s-ar intampla in fiecare zi, la ora plecarii, si daca as pleca in fiecare seara (seara, nu noapte!!!) linistita ca toate lucrurile pe care le aveam de facut s-au intamplat deja... cum ar fi? Sa dorm noaptea, nu sa ma trezesc la 2.30, 3.30 sau 4.30 (like clockwork) cu diverse idei de serviciu, solutii sau noi initiative, ci sa dorm bustean pana a doua zi? Cum ar fi daca, in loc sa-mi pierd mintile incercand sa ma impart intre 1000 de proiecte si intalniri si briefuri si prezentari, fiecare minut ar trece ocupat exact cu lucrul pentru care ar trebui sa-l petrec?

Nu stiu cum ar fi, deocamdata am citit cartea :) David Allen - Getting Things Done (blog aici). Saptamana viitoare va povestesc cum e...

6 comments:

Anonymous said...

atunci n-ai mai fi tu, si dupa un timp ti-ar lipsi.

Spiridus said...

crede-ma, sunt mai eu cand citesc, cand umblu de nebuna cu aparatul prin targ, cand picotesc intr-o ceainarie, cand imi iau lumea-n cap, cand...

Anonymous said...

E destul de greu cand munca te macina, te mananca. Stii de ce faci asta? Pentru ce? In nici un caz pt tine. S-a intamplat de curand sa-ti multumeasca cineva pt asta? Si chiar daca da, ai mai avut timp sa te bucuri de banii respectivi? Sorry, pretul muncii de genul asta a inceput sa mi se para prea mare la un moment dat.

Anonymous said...

I see where you're coming from pentru ca si eu sunt tot de pe acolo, sufleteste vorbind... and let's face it, like it or not, we're workaholics :)

SiAM said...

Azi te-am descoperit... si ma bucur mult... nu e usor sa dai de un spiridus in jungla Bucurestiului... :-)

Noaptea asta prevad ca va fi alba... se pare ca ai scris destul de mult.

Spiridus said...

@len: da, mi s-a intamplat sa mi se multumeasca, da, exista ratiune si da, stiu de ce si pentru ce. nu stiu pana cand, dar sa nu dramatizam.

@phenobarbiedoll: i'm not workaholic by nature, only by training

@grunca: nice to meet you too... saptamana asta mi-am propus sa dorm noptile, si pana acum chiar a functionat :)