28 July 2006

Cafenea cu aroma de ceapa verde

Dupa arhi-cunoscutele cafenele bancare BT Café, BRD Café si BCR Café, exact cand credeam ca numai bancile cu initiala B au decis sa-si construiasca cafenele, lovitura vine din cealalta extrema a alfabetului, de la Volksbank, prin arma secreta numita Volksbank Classic Café. Elementul surpriza: amplasamentul.

Daca primele trei s-au deschis in locatii scumpe si cu staif (Piata Dorobanti sau Piata Romana), corespunzator imaginii stilate pe care o promovau, cafeneaua lui Volksbank este plasata strategic vis-à-vis de piata. Nu de vreo piata centrala, cu giratoriu, aglomeratie si vad important de oameni de afaceri care musai se uita la CNN ca sa le tihneasca dimineata si cafeaua. Nuuu! Vis-a-vis de piata Vitan, locul unde gasesc cel mai bun cas proaspat din Bucuresti si unde am fost aseara sa fac piata, cafeneaua cu pricina se situeaza ca nuca-n perete, cu intrare din spate, dintr-o parcare prafuita ramasa in paragina de cand s-a construit pe acolo. Daca nu erau orele atat de inaintate, probabil intram la un cappuccino cu aroma financiar-bancara (daca creste BNR dobanda la credite, cresc si cafenelele portia de cofeina?) sa ma binedispun si sa intru in atmosfera speciala de batut piata in lung si-n lat dupa rosii, castraveti, salata verde, ceapa si multe altele care se inghesuiau pe lista de cumparaturi.

Oricum, ma asteptam la mai mult. Daca tot se extind in alimentatie publica, speram la mai multa inventivitate din partea bancilor. Cum era daca BRD in loc de cafenea deschidea un Bistro, daca Raiffeisen servea schnitzel vienez sau daca mergeam pentru souflaki la National Bank of Greece? Si mai ales, cum impaca Unicredito Pizzeria pastele si preparatele cu specific italian cu strudelul delicios obligatoriu in meniu dupa achizitia lui HVB??

No comments: