07 August 2006

Dialoguri stupide

Detest din tot sufletul telefoanele nesolicitate de la reprezentanti ai diverselor institutii care ma suna sa-mi propuna diverse prezentari pentru produse de care nu am nevoie. Pe langa transparenta scriptului si plictiseala din vocea operatorului (hei, totusi am coordonat un call center, ma prind de chestii dintr-astea), ma enerveaza stupiditatea replicilor pe care le dau in eter atunci cand nu esti de acord cu ei si cand nu mai vrei sa le raspunzi…

Astazi, telefon de la banca X unde mi-am deschis recent card:

Operatorul: Buna ziua, sunt Icsulescu de la banca X si va rog sa-mi confirmati data nasterii inainte de a continua aceasta convorbire (de parca voiam eu sa o continui!)

Eu: De ce sa va confirm?

El: Sa fim siguri ca sunteti dumneavoastra, sa nu instrainam date personale.

Eu: Si eu de unde sa fiu sigura ca sunteti dumneavoastra?

El: Pai va sun din partea bancii X

Eu: Si ce vreti sa-mi spuneti?

El: Va spun dupa ce imi confirmati.

Eu: De ce sa va confirm? CE, eu am vrut sa vorbesc cu dumneavoastra? Dvs m-ati sunat pe mine si nu invers! Nu va confirm nimic, trimiteti pe email!

El: Va multumesc pentru amabilitate, bla bla…

In birou, reactii diverse, de la: “sunt perfect de acord cu tine!” la “ce rea ai fost!” Dincolo de pareri personale, chiar nu inteleg logica pentru care, cand ma suna un necunoscut din senin si-mi cere data nasterii, eu sa i-o spun numai pentru ca zice ca e de la o banca! Si numai pentru ca sa aflu ce voia sa imi spuna atat de important, ca altfel nu-mi poate zice! My ass banking…

4 comments:

Anonymous said...

Foarte tare!! Si eu am primit un telefon ieri, tot de la banca X, si am incercat sa fiu amabila. Stiu ca suna aiurea, dar totusi am trecut si eu prin chestii din astea, si stiu cat de stresante sunt intrebarile in plus. Oricum, un dialog criminal.

Spiridus said...

Stiu ce zici, dar e o chestie de bun simt. Cum adica sa ma sune cineva din senin sa-mi ceara data nasterii ca altfel nu vorbeste cu mine???

Anonymous said...

te-ai gandit vreodata ca ar putea fi cineva care vrea sa intre pe id-ul tau de yahoo? :)

Spiridus said...

nu, si lumea spunea despre mine ca-s paranoica...

si ce sa faca cu id-ul meu de yahoo? poate sa-si ia si el, e gratis...

;)