14 January 2007

Bookie 2

M-a prins Doru ca trancanesc despre carti si m-a tagguit. Stiam eu ca nu pot ramane la una singura – universul conspira si de data asta am voie sa aleg 3, gratie exemplarei discipline cu care cei dinaintea mea au refuzat sa se limiteze la o singura carte.

Prima alegere este Autobiografia lui Gandhi, pe care am citit-o in facultate si care m-a ajutat sa inteleg multe lucruri de care poate inca nu ma lovisem. M-a ajutat sa vad o Indie mai putin romantica decat in Maitreyi, politicizata si nedreapta, insa privita cu atata toleranta si dragoste pentru toate neajunsurile oamenilor sai, incat m-a facut sa ma intreb cum ar fi sa avem puterea sa privim Romania de zi cu zi cu aceeasi intelegere si iubire, in loc sa aruncam cu mustrari si ironii, in loc de polemici si lupte false care nu duc nicaieri. Dar ma indepartez de subiect...

A doua carte este “Harti pentru iubiri ratacite” (Nadeem Aslam) – o carte despre iubiri care staruie in suflet in ciuda limitarilor si obstacolelor, gata sa reinvie dupa zeci de ani, sau sa se lase omorate pentru neobrazarea de a exista in ciuda canoanelor religioase si a destinelor prestabilite. O carte de un romantism tulburator...

A treia recomandare este Lonely Planet – Travel Book. Un album uimitor care te poarta prin toate tarile din lume, cu fotografii care-ti taie respiratia si texte simple ce surprind esenta culturii respective – un punct de plecare in a te minuna de diversitatea infinita a lumii si primul pas intr-o aventura nebanuita: aceea de a vedea locurile straine pentru farmecul lor ascuns, particular si inimitabil, si nu pentru facilitatile camerei de hotel.

As vrea sa citesc, mai departe, despre cartile pe care le citesc mai presus de toate:

Deea - pentru ca e neastamparata si vie

Dragos – pentru ca stie sa ramana curios zi de zi si pentru ca stie sa vaneze idei

SoWhat? – pentru ca imi place jocul de sub cuvintele ei si pentru ca ma surprind de fiecare data gandurile care-i scapa printre degete...

Game on!


P.S. Reguli:

  1. Dupa ce ati fost nominalizati, recomandati din toata inima o carte si explicati intr-un paragraf de ce
  2. Nominalizati alte 3 persoane pentru a primi tag-ul si explicati de ce, tot intr-un paragraf
  3. Anuntati-i ca au fost nominalizati.
  4. Nominalizati si cine v-a facut surpriza, pentru a se putea merge inapoi, pe firul tagului.

7 comments:

Junkymouse said...

Tocmai cand ma pornisem si eu intr-un demers asemanator... =) La mine erau oricum 5 carti. Multumesc mult pentru tips'uri: Harti pentru iubiri ratacite si Autobiografia lui Gandhi, ca Lonely Planet- Travel Book este si printre preferatele mele. Incearca si One Planet de la Lonely Planet. Este uimitoare!

Spiridus said...

special pentru tine, inca o carte: Almudena Grandes - Castele de carton

Junkymouse said...

ofer ceva dragut in schimbul informatiei. intra pe http://www.youtube.com/watch?v=3yFbmD4d9cw si parac lumea e frumoasa, nu?

Anonymous said...

Am vazut. Se pune daca am un post recent despre carti sau trebuie sa fie pe "formatul" solicitat?

Spiridus said...

uffffffffff... biiiine, fie... tag cancelled :(

Anonymous said...

http://laralu.wordpress.com/2007/01/17/book-tagged/

tag acknowledged!

Anonymous said...

sunteti mult prea amabila. pentru motivatie si "cancelare". asa ca ma simt obligata sa adaug. daca ar fi sa fiu o carte, mi-ar placea sa fiu "conversatie la catedrala":)